Wie ben ik


 

Wat leuk dat u mijn website gevonden heeft, welkom! Kijk rustig rond om te lezen wie ik ben en wat ik doe, en of dat is wat u zoekt. Mijn naam is Ellen Uit den Bogaard-van Veen en ik ben 22 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs. 

 

Ik help kinderen die even een steuntje in de rug nodig hebben op het gebied van school en alles wat daarmee te maken heeft.

 

Naast het geven van bijles is mijn specialiteit het leren leren: ik help kinderen en pubers hoe ze het beste kunnen leren. Hoe ze een tekst aanpakken, hoe ze hun huiswerk plannen en geconcentreerd aan het werk gaan. En daarbij hebben kinderen op de basisschool weer hele andere uitdagingen en behoeftes dan pubers en jongeren. Basis voor de begeleiding vormen de trainingen SLiM leren leren&plannen en Ik Leer Leren. 

 

Mijn missie

Ik wil dat kinderen, pubers en jongeren een fijne schooltijd hebben. Waarin ze begrijpen wat er van hen verwacht wordt en hoe ze dat aan moeten pakken. En waarin ze voor zichzelf de juiste balans kunnen vinden tussen dingen die ze moeten en dingen die ze leuk vinden. 

 

 

Opleidingen

Ik ben groepsleerkracht basisonderwijs met zeer veel ervaring in onder-en middenbouw. Daarnaast ben ik gecertificeerd trainer "Ik Leer Leren", "Ik Leer Anders", "Alle teksten de baas" en "SLiM leren leren & plannen".

 

Om op de hoogte te blijven van  de meest recente inzichten en ontwikkelingen, volg ik regelmatig cursussen, na- en bijscholing op het gebied van remedial teaching en coaching: leren en welbevinden horen bij elkaar en zullen elkaar in de ondersteuning veelal overlappen.

Tevens heb ik mij aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers waar regelmatig trainingen en bijeenkomsten worden georganiseerd en waar expertise wordt uitgewisseld.