Even voorstellen....

Mijn naam is Ellen Uit den Bogaard-van Veen en ik woon samen met mijn man en poes Dippie in Wijk bij Duurstede.

 

Ik help pubermeiden die op het gebied van school en leren een extra steuntje in de rug nodig hebben. Samen ontdekken we hoe ze het beste kunnen leren,  hoe ze hun huiswerk kunnen plannen, hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze die planning ook uitvoeren en hoe ze geconcentreerd aan het werk kunnen gaan en blijven. 

 

Het doel van mijn begeleiding is mezelf zo snel mogelijk overbodig te maken en jullie dochter alle vertrouwen in zichzelf en in haar toekomst mee te geven. 

 Als ervaren leerkracht weet ik hoe het is om een grote groep kinderen onderwijs op maat te moeten geven. Ik heb met veel plezier in alle groepen van de basisschool gewerkt. Mijn allergrootse passie ligt op het gebied van leren leren en pubermeiden daarbij helpen. Leren is veel meer dan een rijtje sommen oplossen of een aardrijkskunde tekst lezen. Leren is o.a.  goed voor jezelf zorgen, keuzes maken, vooruit denken, zelfkennis hebben en kunnen reflecteren. 

Ik ben moeder van twee inmiddels volwassen kinderen. Hierdoor ben ook ik bekend met alle pubergrillen, breinwerking en ontwikkelingsfasen.  Wat heb ik zo nu en dan met m'n handen in 't haar gezeten en wat had ik ze soms graag liefdevol achter het behang geplakt. Ongerust, machteloos, verbaasd, vertwijfeld, radeloos,.......allerlei emoties die mij destijds zeker bekend waren.  Ik mag mezelf gerust ervaringsdeskundige noemen.

Met de kennis van nu hád ik het met mijn eigen kinderen anders aan kunnen pakken, maar of ik daar dan de aangewezen persoon voor zou zijn geweest......nee! Voor een tiener is het van groot belang het vertrouwen van haar ouders te krijgen in plaats van goedbedoelde adviezen m.b.t school en huiswerk. Met je moeder wil je kletsen over die leuke broek of die geweldige nieuwe film en zeker niet over agenda's, teksten lezen en huiswerk. 

 

Mijn kennis breid ik jaarlijks uit door middel van scholingen, intervisie, het lezen van vakliteratuur en vooral door veel te werken. 

Opleidingen

Ik heb in 1988 de PABO afgerond. Heb in mijn tijd als groepsleerkracht opleidingen gevolgd waaronder 'Met Sprongen Vooruit' en 'VVE'. Inmiddels ben ik geruime tijd  gecertificeerd trainer 'Ik Leer Leren', 'Ik Leer Anders', 'Jamara', 'Alle Teksten de Baas', 'Weerbaar communiceren' en 'SLiM leren leren en plannen'.