Over mij

Ik ben Ellen Uit den Bogaard, trotse eigenaar van  Eigen-W!js voor leren en coachen. De praktijk die ik na 25 jaar werkzaam geweest te zijn als leerkracht in het basisonderwijs gestart ben. Ik begeleid kinderen en jongeren die om wat voor reden dan ook vastlopen op school. Soms is het trainen van de sommen tot 20 genoeg, en andere kinderen volgen gedurende een drie maanden een training zodat zij weer zelfvertrouwen en motivatie hervinden. Dat maakt mijn werk  mooi; jouw kind ZIEN en HOREN en van daaruit spelenderwijs, praktisch en coachend aan de slag gaan. 

 Als ervaren leerkracht weet ik hoe het is om een klas met 30 kinderen onderwijs op maat te moeten geven. Ik weet waar de mogelijkheden liggen en welke belemmeringen er kunnen zijn. Ik heb met veel plezier in alle groepen van de basisschool gewerkt. Mijn allergrootse passie ligt op het gebied van leren leren. Leren is veel meer dan een rijtje sommen oplossen of een aardrijkskunde tekst leren. Leren is o.a.  goed voor jezelf zorgen, keuzes maken, vooruit denken, zelfkennis hebben en kunnen reflecteren. Eerst de voorwaarden, dan de inhoud....dat is mijn motto. 

Ik ben moeder van twee inmiddels volwassen kinderen. Dit  heeft ervoor gezorgd dat ik met alle pubergrillen, capriolen, breinwerking en ontwikkelingsfasen kennis heb gemaakt. Wat heb ik vaak met m'n handen in 't haar gezeten. Wat waren we het vaak oneens met elkaar en wat had ik ze vaak liefdevol achter het behang geplakt. Ik mag mezelf gerust ervaringsdeskundige noemen😅

Mijn kennis breidt ik jaarlijks uit door middel van scholingen, intervisie, het lezen van vakliteratuur en vooral door het werken met al die fantastische kinderen en jongeren. 


Dit zeggen anderen over mij: 

Ellen is betrouwbaar, oplossingsgericht, open, eerlijk, duidelijk, streng, vrolijk, rustig, enthousiast, lief, creatief, punctueel. Mijn zusje noemt mij "van de oude stempel" Die bedoelt ze positief😉; "Rust, Reinheid en Regelmaat; daar functioneer jij het allerbest op zus"

Mensen die mij kennen weten dat:

Ik graag buiten ben, in het bos, aan zee, in de bergen of in de tuin

Ik heel erg graag uit m'n dak ga op seventies discoknallers

Ik al sinds m'n pubertijd vegetarisch eet

Ik geniet van het theater

Ik de museumjaarkaart eindelijk heb ontdekt

Ik serieus ben en ook heel graag een grapje uithaal

Ik zelf ook als puber een uitdaging voor mijn ouders was