Bijles


Rekenen

Zit je kind in onder-of middenbouw van de basisschool en heeft ze moeite met rekenen, dan kan het zijn dat er één bepaald onderdeel van rekenen lastig is, maar het kan ook zijn dat er inmiddels al een flinke achterstand is opgebouwd.

Ik kan jullie  kind in beide gevallen helpen!

Mocht jullie dochter  kind een rekenachterstand hebben opgelopen dan ga ik in samenwerking met de school en de instaptoets van Rekensprint de achterstand in kaart brengen. Daarna gaan we aan de slag om de onderdelen die nog niet beheerst worden eigen te maken. Dit doe ik met behulp van onderdelen uit diverse methodes en (spel) materialen.

Ik maak ook gebruik van  visueel materiaal, waardoor het voor alle kinderen, maar zeker ook voor beelddenkende kinderen veel duidelijker wordt. Ook ben ik een voorstander van bewegend leren, dus als het even kan wordt hier ook zeker gebruik van gemaakt.

Een rekentraject bij Eigen-W!js is altijd 1 op 1 en kan zowel in de praktijk in Wijk bij Duurstede als online via Zoom (videobellen) gevolgd worden. Ik bespreek graag met u de mogelijkheden.

Begrijpend lezen

Er is een duidelijk verschil in leesproblemen. Het ene kind heeft moeite met het technisch lezen, hiermee wordt het snel en correct kunnen lezen van een tekst (AVI) en /of van losse woorden (DMT)bedoeld. Een ander kind heeft moeite met het begrijpen van wat hij/zij leest, het begrijpend lezen.

Begrijpend lezen is op de basisschool een apart vak waarin de kinderen strategieën krijgen aangeleerd, zodat ze onder andere een tekst beter kunnen begrijpen, ze de informatie uit de gelezen tekst kunnen toepassen bij diverse opdrachten en ze leren de hoofd-en bijzaken van elkaar te scheiden. Begrijpend lezen is erg belangrijk! Bij het leren van toetsen, maar ook bij de "verhaaltjessommen" van rekenen wordt er een beroep gedaan op het begrijpend lezen. Heeft uw kind moeite met begrijpend lezen? Ik kan helpen alle strategieën (weer) inzichtelijk te maken. Volgens een stappenplan leer ik uw kind hoe hij/zij een tekst of verhaalsom moet aanpakken, hierdoor krijgt hij/zij meer overzicht en wordt het verwerken van de tekst een stuk gemakkelijker. Ook besteden we aandacht aan signaalwoorden, verwijswoorden en de woordenschat. Begrijpend lezen wordt een stuk gemakkelijker!  

  

 

Ervaring leert dat voor  leerlingen op het voortgezet onderwijs  de vaardigheid begrijpend lezen enorm belangrijk is.  Herken je dit: "Ik heb een onvoldoende! Hoe kan dat nou? Ik heb het drie keer doorgelezen!" Ook voor deze leerlingen is de training Alle Teksten de baas geschikt. Daarnaast komt de aanpak van teksten ook terug in de huiswerkbegeleiding. 

Investering

De bijlessen van 45 minuten vinden 1 op 1 plaats en kosten €40,- per keer. 

 

Meer weten?

Wil je meer weten of maak je graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek: