Basisschool groep 8

Zeker aan het eind van het schooljaar komen de gezonde kriebels bij de 8e groepers; ze zijn helemaal toe aan de nieuwe stap naar de brugklas! Spannend, nieuwe vrienden, een nieuw gebouw, agenda's, boeken, i-pads; er komt heel veel op de kinderen af. Een goede voorbereiding is écht het halve werk. Weten wat je te wachten staat geeft rust!

 

Ik Leer Leren XXL bereidt de kinderen voor op de brugklas en is geschikt voor alle kinderen van het basisonderwijs. Juist voor die leerling die fluitend de basisschool heeft doorlopen, juist voor de leerling die veel extra ondersteuning nodig had en waarvan straks zelfstandigheid wordt verwacht en ook voor die leerling die lekker gemiddeld mee hobbelde.

De "Ik leer leren XXL "training is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf groep 8 die makkelijker en slimmer willen leren. 

De training laat kinderen zien welke voorwaarden nodig zijn om te leren: ze ontdekken hun persoonlijke leerstijl en voorkeuren. Al tijdens de training gaan kinderen efficiënter en effectiever leren. De leerlingen maken zich leermethodes eigen die het best bij hun leervoorkeuren passen; het effect van de training is dan ook blijvend, ook in latere school-en opleidingsjaren. 

 

 

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Leerstijl: wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
 • Leerstrategie: hoe pak je leerwerk, maakwerk en rekenwerk slim aan?
 • Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
 • Motivatie: wat doe je met 'geen zin' en saaie lessen
 • Concentratie: hoe blijf je bij de les en hoe hou je het vol?
 • Plannen: hoe organiseer je je huiswerk en vrije tijd?
 • Evalueren: hoe pak jij je zaken aan en hoe kan het beter?
 • Verschillen tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs: rooster, docenten, vakken, gebouw, vrienden, som2day

Er wordt gewerkt met een werkboek waarin de thema's behandeld worden. Spelenderwijs krijgen de kinderen tips, handvatten en informatie over hun manier van leren. De training wordt gegeven in groepjes van 4 á 6 leerlingen en bestaat uit 6 sessies van anderhalf uur.

 

Ben jij enthousiast over de training en wil je weten wat ik voor jou 8e groepers kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier en ik neem contact met je op. Gun jij jouw 8e groepers dit mooie en belangrijke afscheidscadeau😀

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Middelbare school

De training Ik Leer Leren geeft de leerling die vastloopt inzicht in waar en waarom het even NOG niet lukt op school. Aan de hand van een werkboek worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Leerstijl: wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
 • Leerstrategie: hoe pak je leerwerk, maakwerk en rekenwerk slim aan?
 • Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
 • Motivatie: wat doe je met 'geen zin' en saaie lessen
 • Concentratie: hoe blijf je bij de les en hoe hou je het vol?
 • Plannen: hoe organiseer je je huiswerk en vrije tijd?
 • Evalueren: hoe pak jij je zaken aan en hoe kan het beter

Aan de hand van testjes, verschillende uitdagende werkvormen, filmpjes en gesprekken worden de onderwerpen behandeld. De training omvat 5 bijeenkomsten van anderhalf uur. De training kan in een groep (4 á 6 lln) en individueel gevolgd worden. Is de hulpvraag van een leerling al specifieker, dan kan deze leerling een programma op maat volgen. Voor brugklassers is er naast de 5 bijeenkomsten een 6e; deze gaat over de verschillen tussen groep 8 en de brugklas. 

 

Ik verzorg deze training ook in mijn praktijk; de training is dan geheel toegespitst op de specifieke hulpvraag van de leerling. De onderdelen die vast terugkomen in elke training zijn plannen, leerstrategieën en leerstijlen, mindset, de werking van de hersenen en persoonlijke coaching. Bij deze training worden ook de ouders/verzorgers betrokken. Deze individuele training kan op verzoek van ouders en/of school aangeboden worden, en kan in onderling overleg tijdens of na schooltijd plaatsvinden. 

Met nét dat beetje extra begeleiding krijgt de leerling de tools en inzichten om het schooljaar en de jaren daarna goed door te komen. 

 

Gun jij de leerlingen ook dat beetje extra? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.