Ik Leer Leren

Kinderen en pubers leren hóe ze moeten leren.

 

Voor wie is het bedoeld?

Voor kinderen vanaf 10 jaar tot en pubers op het voortgezet onderwijs. In groep 7 en 8 als  voorbereiding op de brugklas en om de overgang makkelijker te maken. In de brugklas, als je merkt dat het allemaal lastiger is dan je dacht.

Maar ook later in het voortgezet onderwijs als jongeren vastlopen bij het leren/ studeren. 

 

Wat leer je allemaal?

Je leert wat je kwaliteiten en talenten zijn, waar je goed in bent. En wat je natuurlijke leerstijl is en hoe je daar het beste gebruik van maakt. Hoe je met positieve gedachten, zonder faalangst, gemotiveerd te werk gaat. Hoe je een praktische planning maakt, je alles organiseert en hoe je de lesstof in je hoofd krijgt (en houdt).

 

Wat bereik je ermee?

Beter inzicht, motivatie en zelfvertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Veel kinderen halen ook hogere cijfers na het doen van deze training. Ook zul je merken dat er minder gedoe en discussie is in huis. Je kind leert dat het zelf verantwoordelijk is voor wat het voor school doet. De training is gericht op de vaardigheden van het leren. Hoe doe je dat, leren? Hoe leer je wat belangrijk is en wat bijzaak? Hoe plan je je huiswerk in? Hoe blijf je gemotiveerd en geconcentreerd werken? Hoe ga je om met stress bij toetsen? 

 

Wist je dat......

 

......deze training ook succesvol is bij meer-en hoogbegaafde kinderen? Dat zijn kinderen die op de basisschool vaak hun werk met gemak afkregen. Op de middelbare school blijkt dan dat ze na een korte of langere periode vastlopen, omdat ze simpelweg nooit hebben hoeven leren hóe ze moesten leren. Ook moeten deze kinderen vaak werken aan een groeimindset: het idee dat je inspanning moet leveren om iets te leren en om iets te bereiken.   

 

Wat ouders zeggen....

 

Onze dochter heeft de controle weer terug. Het plannen gaat nu als vanzelf, de cijfers zijn beter en we hebben onze gezellige dochter weer terug. Ze gaat weer lachend naar school en houdt tijd over voor haar sport. 

 

Onze zoon heeft zelf de spelletjes op de ipad afgeschermd. Hij bewaart het gamen nu voor als hij klaar is met school.

 

Onze dochter heeft nu tijd voor een bijbaantje. Mogen werken is voor haar een motivatie om haar inzet op school te verhogen. 

Betrokkenheid van ouders

 

In de trajecten vind ik het belangrijk dat de ouders betrokken zijn bij het proces. De rol van de ouders is van groot belang bij het slagen van de training. We houden dus contact tussen de lessen door, zodat je je kind thuis kunt begeleiden in het toepassen van het geleerde. Soms is het juist ook goed om als ouders een stapje terug te doen en de verantwoordelijkheid voor het huiswerk meer bij je kind te leggen. 

 

Wat kost het?

 

Je kunt de training in een groepje of individueel volgen:

 

Groepstraject (3-4 kinderen): €210,00 Dit bedrag staat voor 5 lessen van 1,5 uur en een werkboek t.w.v €32,50

 

Individueel traject: €257,50 Dit bedrag staat voor 5 lessen van 1 uur inclusief een werkboek t.w.v. €32,50

 

Mist je kind door omstandigheden een groepsles? Dan kunnen we voor €30,00 een extra afspraak maken om de les (1 op 1) in te halen.

 

 

Meer informatie of aanmelden?

 

Meer weten, of je kind aanmelden voor de training? Stuur dan een mail naar info@lerenbijeigenwijs.nl met daarin de reden voor de aanmelding. Geef aan of je de voorkeur geeft aan een groepje of aan een individueel traject, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!  

 

 

Voor meer info verwijs ik je nog naar www.ikleerleren.nl