Ik Leer Leren

Je bent er helemaal klaar mee om je kind iedere dag achter de vodden aan te zitten. Je pogingen om hem te motiveren eindelijk eens aan de slag te gaan met zijn zijn schoolwerk lijken eerder averechts effect te hebben. Want ondanks jouw voortdurende pogingen doet jij nog steeds weinig tot niks. Je kind baalt er enorm van dat jij zo zit te pushen en jij baalt zo mogelijk nog meer van jezelf. Iedere dag weer die strijd; je zou het zo graag anders zien.


Herken je dit?

 • Je komt net thuis van je drukke werkdag en ziet als eerste de schooltas van je puber weer ongeopend midden in de woonkamer liggen. Verdraaid, dan heeft hij dus weer niks aan school gedaan. Hoe zal je nu weer eens reageren. Je hebt alles al geprobeerd; je bent rustig gebleven, en hebt hem vriendelijk gevraagd wanneer hij aan zijn huiswerk ging beginnen. Je bent met tas en al boos naar boven gestampt en hebt hem min of meer gedwongen achter zijn bureau te gaan zitten. En je hebt helemaal niks gedaan en het gelaten. Allemaal met hetzelfde resultaat: je puber vertikt het om zijn schoolwerk te maken. Hij trekt zich steeds verder terug en zijn cijfers gaan nog verder naar beneden. Je voelt je moedeloos.
 • Je hele lijf trilt nog na van de zoveelste ruzie die je met je puber hebt gehad over het leren voor zijn toets. Met 'enige' stemverheffing (de buren konden waarschijnlijk ook meegenieten) heb je hem duidelijk gemaakt dat je echt baalt van zijn laksheid. Al die uren die hij op zijn telefoon zit, zou het beter aan zijn huiswerk kunnen besteden. Deze dagelijkse ruzies kosten je zóveel energie.
 • Je puber zegt dat hij écht over wil. En dat hij er écht alles voor gaat doen. Helaas blijkt dat écht alles al na twee dagen iets anders te zijn dan dat jij je hierbij had voorgesteld. Voor hem is dit 15 minuten achter zijn bureau zitten en dan in bed alle afleveringen van zijn favoriete Netflix-serie te bekijken. Wat maakt toch dat hij alles wat met school te maken heeft zo voor zich uit schuift. Je baalt enorm.
 • Je denkt met weemoed terug aan de gezellige basisschooljaren. Wat was het toen ontspannen in huis. Het leren voor een proefwerk was een makkie en een 9 of 10 was vaak het resultaat. Hoe anders is het nu. Nu moet hij toch echt aan de bak. Alleen hoe dan? Dit is nieuw voor hem en hij heeft geen idee wat hij moet doen. Oh, wat wil je hem graag helpen. Alleen neemt je puber niks van je aan. 
 • Het telefoontje van de mentor van je puber houdt je al de hele dag bezig. Hij maakt zich zorgen over de schoolresultaten van je kind. Docenten geven aan dat hij zijn opdrachten niet op tijd of helemaal niet inlevert. De boodschap is duidelijk; zo kan het niet langer, er moet iets veranderen. Je voelt je schuldig en vraagt je vertwijfeld af waar je het als moeder laat liggen. Hoe moet je hier nou weer mee omgaan?

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je weer gezellige momenten met je puber beleeft. Gesprekken nu ook eens gaan over shoppen, voetbal en die leuke film die jullie samen willen zien.  
 • Er geen ruzies meer over school zijn. Er zijn al genoeg andere discussiepunten toch😉  
 • Jij erop kunt vertrouwen dat hij z'n huiswerk maakt en leert; dus geen struikelpartijen meer over in de gang slingerende rugtassen.
 • Je weer tijd over houdt voor een ontspannen avondje op de bank in plaats van achter de laptop van je puber. 
 • De eettafel weer die fijne plek is voor een gezamenlijk relaxed ontbijt. 
 • Je weer heerlijk slaapt in plaats van 's nachts wakker ligt met een malend hoofd.
 • Je al dagdroomt over het examenfeest 🎉van jouw eigenwijze puber.

Valt er al een last van je schouders bij alleen de gedachte al? Zie je het al voor je hoe jullie in alle rust een gesprek voeren en naar elkaar luisteren?

Ja, wat zou je leven dan een stuk prettiger zijn. En het kan! Schrijf je puber in voor de training Ik Leer Leren en de eerste stap is gezet.

De training omvat:

 • 5 sessies van een uur met je kind
 • een werkboek
 • alle overige materialen
 • tussentijds telefonisch contact met jou als ouder
 • tussentijds mailcontact
 • een nagesprek van 30 minuten met ouder en kind 

 

Resultaat:

Je kind kan zichzelf motiveren ook als hij 'geen zin' heeft. Hij start op tijd met zijn huiswerk, neemt zijn verantwoordelijkheid voor school, heeft meer zelfvertrouwen, is zelfstandiger, weet welke manier van leren bij hem past en haalt de cijfers die bij hem passen.

 

Daardoor:

 • Kun jij je kind begeleiden vanuit oprechte interesse en durf je hem meer los te laten. Hierdoor verbetert de relatie tussen jullie en behoren de ruzies tot het verleden.
 • Kunnen jullie samen rustig in gesprek over school. Je staat open voor zijn belevingswereld en hebt meer begrip voor zijn gedrag. Je ziet ook weer wat er wél goed gaat en geniet van de mooie kanten van je kind.
 • Durf jij je kind verantwoordelijkheid te laten nemen en zijn eigen keuzes te maken. Je gaat 'fouten' als leermomenten zien.
 • Durf je waar nodig de leiding te nemen en regels te stellen. Dit maakt je een betrouwbare ouder voor je puber.

 

Kortom: de rust keert terug en het is weer gezellig in huis!

Veelgestelde vragen:

Hoe vertel ik dit mijn kind?

Je bent heel enthousiast en wil het liefst dat hij morgen start. Hoe krijg je hem zover dat hij dat ook wil? Waarschijnlijk staat deze training niet op zijn verlanglijstje.

 • Je kunt hem natuurlijk dwingen. Grote vraag is dan of hij bereid is actief mee te doen en er iets van op zal steken óf juist de hakken nog verder in het zand zet.
 •  Je kunt zeggen dat je een traject gezien hebt dat echt wat voor hem is. En je laat de keuze aan hem. Grote kans dat hij 'nee' zegt.
 • Je kunt met hem bespreken wat het traject hem oplevert: onder andere geen overbezorgde moeder meer😉!

Waarom worden jullie als ouders erbij betrokken?

Je vindt het een heel goed idee dat je kind de training gaat volgen. Waarom word jij er ook bij betrokken? Jij als ouder, hebt veel invloed op je zoon of dochter. Ik merk dat er vaak in de relatie tussen ouder en kind zaken rondom school, huiswerk, plannen etc niet lekker lopen. Een gesprek met elkaar kan dan al genoeg zijn om beter te communiceren en meer wederzijds begrip  te krijgen. Daardoor kan de motivatie van je kind verbeteren en daarmee de schoolresultaten. 

 

Lijkt het je wat en gun jij jouw kind (en jezelf) dit mooie cadeau waar hij de rest van zijn schoolleven plezier van heeft?


De investering voor deze training is €280,00. In twee termijnen betalen is ook mogelijk.

Inschrijven kan via onderstaande knop. 


 

 

Voor meer info verwijs ik je nog naar www.ikleerleren.nl