Huiswerkbegeleiding


Zit uw kind in de bovenbouw van de basisschool en heeft het al flink wat huiswerk? Komt het regelmatig met vragen over het huiswerk? Dan is huiswerkbegeleiding wat voor uw kind. Vertrouwd, persoonlijk en op maat.

 

 

 

 

 

 

Wat houdt huiswerk voor de basisschool in?

  • Een fijne plek om onder begeleiding het huiswerk te maken en te leren. 
  • Mogelijkheid om vragen te stellen
  • Leerstrategieën ontdekken, oefenen en leren
  • 1, 2 of 3 momenten in de week 

De huiswerkbegeleiding voor de bovenbouw is een goede basis voor de overstap naar de middelbare school. 

Huiswerkbegeleiding voor het voortgezet onderwijs

Wil je weten hoe je efficiënter kan plannen en slimmer kan leren? En welke leerstrategieën er zijn en welke bij jou passen? Zou je je beter willen concentreren of is ben je je motivatie kwijt? Ik kan je hierbij helpen. We gaan aan de slag met je somtoday of magister, met je woordjes of je toets voor geschiedenis. Hulp op maat, 1 op 1 en in een huislijke sfeer.  

 

 

 

 

 

 

Wat houdt de huiswerkbegeleiding in?

  • plannen en organiseren van je huiswerk
  • ontdekken, oefenen en leren van leerstrategieën
  • het aanpakken van teksten en maken van samenvattingen
  • omgaan met concentratie- en motivatieproblemen
  • omgaan met toetsen

 

De werkwijze

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt ook de hulpvraag besproken. We kijken naar werkhouding, plannen, leerstrategieën, omgaan met toetsen, concentratie, motivatie en faalangst. Van daaruit maken we een plan en gaan we aan de slag met de te oefenen vaardigheden. Dit alles aan de hand van het op dat moment te leren en te maken huiswerk. 

 

Naast het begeleidingsmoment gaat uw kind thuis en op school de aangeleerde vaardigheden toepassen om zo een passend en gestructureerd studie-patroon te ontwikkelen. Samen houden we in de gaten of de methodieken en vaardigheden het juiste effect hebben of dat deze moeten worden bijgesteld. 

De begeleiding wordt 1 op 1 aangeboden. Zo kan gekeken worden waar de behoefte ligt en waar de meeste focus op moet worden gelegd, dit is bij elke leerling anders. De werkwijze is maatwerk. 

 

De vaardigheden moeten aangeleerd en daarna eigen gemaakt worden. Er wordt een begintraject van minimaal 8 weken afgesproken. 

 

Wat kost het?

 

1 uur per week : €44,50

2 uur per week : €37,50 per uur

3 uur per week : €30,00 per uur