Huiswerkbegeleiding

Voor wie:

Voor het kind wat om wat voor reden dan ook vastloopt op school én een duidelijke hulpvraag heeft.

Voor het kind wat na het volgen van een Leren leren traject of workshop nog wat meer tijd nodig heeft om het geleerde eigen te maken.

Herken je dit:

 • Je komt net thuis van je drukke werkdag en ziet als eerste de schooltas van je kind weer ongeopend midden in de woonkamer liggen. Verdraaid, dan heeft hij dus weer niks aan school gedaan. Hoe zal je nu weer eens reageren. Je hebt alles al geprobeerd; je bent rustig gebleven, en hebt hem vriendelijk gevraagd wanneer hij aan zijn huiswerk ging beginnen. Je bent met tas en al boos naar boven gestampt en hebt hem min of meer gedwongen achter zijn bureau te gaan zitten. En je hebt helemaal niks gedaan en het gelaten. Allemaal met hetzelfde resultaat: je kind vertikt het om zijn schoolwerk te maken. Hij trekt zich steeds verder terug en zijn cijfers gaan nog verder naar beneden. Je voelt je moedeloos.
 • Je hele lijf trilt nog na van de zoveelste ruzie die je met je kind hebt gehad over het leren voor zijn toets. Met 'enige' stemverheffing (de buren konden waarschijnlijk ook meegenieten) heb je hem duidelijk gemaakt dat je echt baalt van zijn laksheid. Al die uren die hij op zijn telefoon zit, zou het beter aan zijn huiswerk kunnen besteden. Deze dagelijkse ruzies kosten je zóveel energie.
 • Je kind zegt dat hij écht over wil. En dat hij er écht alles voor gaat doen. Helaas blijkt dat écht alles al na twee dagen iets anders te zijn dan dat jij je hierbij had voorgesteld. Voor hem is dit 15 minuten achter zijn bureau zitten en dan in bed alle afleveringen van zijn favoriete Netflix-serie te bekijken. Wat maakt toch dat hij alles wat met school te maken heeft zo voor zich uit schuift. Je baalt enorm.
 • Je denkt met weemoed terug aan de gezellige basisschooljaren. Wat was het toen ontspannen in huis. Het leren voor een proefwerk was een makkie en een 9 of 10 was vaak het resultaat. Hoe anders is het nu. Nu moet hij toch echt aan de bak. Alleen hoe dan? Dit is nieuw voor hem en hij heeft geen idee wat hij moet doen. Oh, wat wil je hem graag helpen. Alleen neemt je kind niks van je aan. 
 • Het telefoontje van de mentor van je kind houdt je al de hele dag bezig. Hij maakt zich zorgen over de schoolresultaten van je kind. Docenten geven aan dat hij zijn opdrachten niet op tijd of helemaal niet inlevert. De boodschap is duidelijk; zo kan het niet langer, er moet iets veranderen. Je voelt je schuldig en vraagt je vertwijfeld af waar je het als moeder laat liggen. Hoe moet je hier nou weer mee omgaan?

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je weer gezellige momenten met je kind beleeft. Gesprekken nu ook eens gaan over shoppen, voetbal en die leuke film die jullie samen willen zien.  
 • Er geen ruzies meer over school zijn. Er zijn al genoeg andere discussiepunten toch😉  
 • Jij erop kunt vertrouwen dat hij z'n huiswerk maakt en leert; dus geen struikelpartijen meer over in de gang slingerende rugtassen.
 • Je weer tijd over houdt voor een ontspannen avondje op de bank in plaats van achter de laptop van je kind. 
 • De eettafel weer die fijne plek is voor een gezamenlijk relaxed ontbijt. 
 • Je weer heerlijk slaapt in plaats van 's nachts wakker ligt met een malend hoofd.
 • Je al dagdroomt over het examenfeest 🎉van jouw eigenwijze puber.

De duur van de begeleiding:

De duur van de huiswerkbegeleiding is afhankelijk van de hulpvraag en wordt na een kennismaking en intake met elkaar afgesproken. 

De investering per sessie van een uur is €42,50 

Is dit wat voor jouw kind:

Maak dan nu een afspraak! Dan ontvang ik jullie heel graag samen voor een kop thee en een kennismaking😃