Loon na hard werken

 

En dan komt alles in twee weken tijd eindelijk op z’n pootjes terecht; diploma, vaste baan en een huisjeJ En wat heeft ze ervoor gevochten. Kortom: een samenvattend verhaal van een puberende en zoekende  scholier naar de vrouw die ze nu is. 

 

Na een roerige basisschooltijd een periode van voortgezet onderwijs. TL moest lukken. Enkele docenten zagen kwaliteiten; de anderen vooral een pubermeisje dat met zichzelf en met de wereld om zich heen worstelde. Twee keer de derde en vervolgens zakken in de 4e. Het merendeel van haar klasgenoten ontving het felbegeerde papiertje, terwijl zij in een zogenaamd “troostgesprek” van de decaan te horen kreeg: “Doe het maar niet over want het gaat je toch niet lukken”. Een hoop gemok, tranen en denkwerk verder koos ze zelf voor de Vavo en haalt daar in één keer 5 vakken! Daar ondervond ze medewerking, steun, een meedenkende decaan en tutor. Daarnaast had ze een doel voor ogen en wist wat ze daarvoor nodig had. 

 

Na vele omzwervingen belandt ze op de opleiding die haar op het lijf geschreven is en neemt ze alle opgedane levens-en werkervaring mee naar het werk-leerbedrijf waar ze met veel plezier start. De scholier heeft zich ontwikkelt tot een zelfbewuste volwassen vrouw die haar vak verstaat.

 

De één gaat fluitend en zorgeloos van basisschool naar Havo, Hbo en een baan. De ander volgt een weg vol hobbels maar leert daar in de meeste gevallen nog veel meer van; doorzetten, keuzes maken, opkomen voor jezelf, reflecteren op jezelf, doelen stellen, plannen maken, herpakken etc.

 

Heel knap gedaan!


 

Twee van de vele inspirerende filmpjes die we gebruiken bij o.a Ik Leer Leren: 

 

De eerste met als titel "Leren is vallen en opstaan". 

 

 

Bij de tweede zegt de titel het al: het varken wil een koekje welke bovenop een koelkast in een pot zit.

Een filmpje over motivatie, doelen stellen, ervoor gaan, oplossingen bedenken en doorzetten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0