Ik Leer Leren Pubertraining

 
‘Mijn zoon haalt alsmaar onvoldoendes. Ik snap het niet, ik zie hem altijd met z’n neus in de boeken. Hij klaagt steeds vaker over buikpijn en wil dan het liefste thuis blijven. Ik spoor hem aan en probeer hem te helpen, maar vraag me tegelijkertijd af of we de lat niet te hoog leggen. Wat nu?’ – een vraag van een bezorgde pubermoeder die je misschien wel herkent.

Het is ook hartverscheurend wanneer je puber keihard werkt en desondanks boos of verdrietig met een onvoldoende terugkeert. Natuurlijk maak je je dan zorgen. Je vraagt je af of hij/zij zich nog wel happy voelt en niet te zwaar belast wordt. Dan maar doubleren? Alleen al bij de gedachte, wordt je puber rood van schaamte.

Ik adviseer je om nog geen beslissing over doubleren te nemen. Het kan heel goed zijn dat je puber gewoonweg een andere leerstrategie nodig heeft. Tijdens de Ik leer leren training ontdekt je puber zijn of haar ideale leermethode. We werken aan thema’s als motivatie, concentratie, faalangst, planning en leerstijl. Aan het einde van de training heeft je puber een eigen leerplan gemaakt. De mindset is positief en het zelfvertrouwen is versterkt. En weet je wat ook fijn is? Je puber heeft geen buikpijn meer en is een stuk rustiger geworden, net als jij trouwens …

Reactie schrijven

Commentaren: 0