Masterclass

Dankjewel LBRT! Wat was het weer een boeiende dag afgelopen zaterdag. Ik mocht deelnemen aan twee masterclasses van Marijke Theunissen; o.a schrijver en bedenker van de fantastische methode Rekensprint. Een ochtend waarbij de ontwikkeling van Getalbegrip centraal stond en de middag waarin zowel theoretisch als praktisch ingegaan werd op het automatiseren. 

 

Dat de methode werkt is al meerdere keren in de (Eigen-W!js) praktijk gebleken. Voor kinderen vergelijken we het werken met de doosjes met een training voor hockey of voetbal. Hoe meer je oefent op bijvoorbeeld die assist bij het voetbal, hoe beter dat in de wedstrijd gaat lukken. 

Automatiseren is ook te trainen en te leren. Het is hard werken, zo'n 4 keer per week een kwartier. Maarrrrrr al snel boeken kinderen resultaat. Hoe cool is het als je ineens die sommetjes wel uit je hoofd weet. En hoe fijn is het als je de bewerkingen sneller maakt omdat je meer ruimte over hebt in je werkgeheugen. 

 

 

 

Wil je meer info over Rekensprint en andere rekenondersteuning? Bel of mail gerust!