Hoe overleef je huiswerk in de brugklas?

5x SUPERTIPS!
Gestart in de brugklas? Super spannend! Een nieuwe school, nieuwe leraren, nieuwe klasgenootjes. En opeens heel veel huiswerk natuurlijk. Zie je daar tegenop? Niet nodig! Met deze 5 huiswerktips maak jij een goede start in de brugklas.

1. Vet handig zo’n agenda
Veel huiswerk betekent plannen, plannen en nog eens plannen. Een goede agenda is dus noodzaak! En dan het liefst eentje waar je in één oogopslag de hele week ziet. Zo houd je overzicht voor jezelf. Schrijf je rooster met afkortingen van de vakken alvast een week van te voren op. En plan ook je sporttrainingen en hobby’s in je agenda. Dan weet je precies welke dagen je veel tijd hebt om te leren. En welke dagen iets minder.

2. Jouw plekkie
Creëer thuis een vaste plek waar je rustig je huiswerk kunt maken. Bijvoorbeeld een bureau op je slaapkamer. Zorg dat deze plek opgeruimd is, voldoende (dag)licht heeft en dat je een prettige stoel hebt. Ligt alles wat je nodig hebt binnen handbereik? Pen, schriften, rekenmachine… check! Je telefoon heb je niet nodig. Zet deze op vliegtuigstand en nog beter: laat je telefoon beneden. Dan word je niet afgeleid door berichten van je vrienden.

3. Ontspannen
Niemand kan uren achter elkaar wiskunde sommen maken of Franse woordjes leren. Neem dus elk half uur 5 minuten pauze. Loop een rondje buiten en drink en/of eet wat. Daarna voel je je weer fris om er tegenaan te gaan. Wist je dat je van bananen goed kan nadenken? Ha, de perfecte huiswerksnack dus!

4. Ontdek jouw leerstijl
Samenvatten, mindmappen, flashcards, oefeningen maken. Er zijn zoveel manieren om voor een proefwerk te leren. Wat werkt nu het allerbeste? Dat is voor iedereen anders. Probeer uit te vinden welke leermethode bij jou past door verschillende methoden te proberen. Heb je jouw fijnste manier gevonden? Dan wordt elke toets vanaf nu een eitje!

5. S.O.S. Eigen-W!js helpt!
Kom jij er echt niet zelf uit met al het huiswerk? Geen paniek! Eigen-W!js kan jou helpen met studievaardigheden, plannen enzovoorts. Kom een keertje langs of bel om kennis te maken. Na een tijdje begeleiding bij Eigen-W!js ben jij zelfstandig genoeg om het zelf weer op te pakken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0